Till Norrmejerier startsida
Fruktflarn med vaniljvisp

Fruktflarn med vaniljvisp

Det är enkelt att göra fina fruktflarn med smördeg. Det blir vackert att blanda flera sorters bär.

Mängd: 12 bitar

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 1 förpackning färdigkavlad smördeg (275 g)
  • 1 msk hallonmarmelad
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 2 dl blåbär
  • 1/2 liter jordgubbar
  • ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Kavla eventuellt ut smördegen något. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ett tunt lager hallonmarmelad på smördegen. Vik upp kanterna ca 1 cm runt om och nyp till kanterna med en gaffel. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda smördegen i ugn i ca 10 minuter eller enligt anvisningar på förpackningen. Låt kallna. Vispa vaniljvisp. Skölj bären, snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Häll vaniljvispen över smördegen. Toppa med bär.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.