Till Norrmejerier startsida
Fruktflarn med vaniljvisp

Fruktflarn med vaniljvisp

Det är enkelt att göra fina fruktflarn med smördeg. Det blir vackert att blanda flera sorters bär.

Mängd: 12 bitar

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 1 förpackning färdigkavlad smördeg (275 g)
  • 1 msk hallonmarmelad
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 2 dl blåbär
  • 1/2 liter jordgubbar
  • ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Kavla eventuellt ut smördegen något. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ett tunt lager hallonmarmelad på smördegen. Vik upp kanterna ca 1 cm runt om och nyp till kanterna med en gaffel. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda smördegen i ugn i ca 10 minuter eller enligt anvisningar på förpackningen. Låt kallna. Vispa vaniljvisp. Skölj bären, snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Häll vaniljvispen över smördegen. Toppa med bär.