Till Norrmejerier startsida
Fryst punschvaniljvisp med basilika- och limemarinerade jordgubbar

Fryst punschvaniljvisp med basilika- och limemarinerade jordgubbar

Receptet kommer från Lena Persson Åsele

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 liter färska jordgubbar
  • 2 lime (skal och juice)
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • 1/2 dl råsocker eller vanligt socker
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • punsch

Gör så här

Snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Riv limeskalet och blanda med sockret. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa limejuicen över. Strö över basilika och vänd försiktigt runt. Låt dra en stund. Vispa vaniljvisp och smaksätt med punsch. Fördela i portionsskålar eller i cocktailglas. Låt stå i frysen någon timme tills det stelnat. Ta fram just innan servering och garnera med glass och limejordgubbarna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.