Till Norrmejerier startsida
Fyllig Tacopaj

Fyllig Tacopaj

Denna fylliga och otroligt goda tacopaj brukar det vara rykande åtgång på och därför räcker den sällan till mer än 5 personer.

Mängd: 5-6 personer

4/5
(57 röster)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl (el. 4 dl vetemjöl & 2 dl grahamsmjöl)
  • 0,75 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • Fyllning
  • 800 g köttfärs
  • 4 medelstora tomater
  • 2 förpackningar taco-kryddmix
  • 300 g crème fraiche Mexikansk Chili
  • 1,5 dl Norrmejerier Riven Ost till gratinering
  • Eventuellt lök och/eller paprika, allt efter egen smak

Gör så här

Slå igång ugnen på 225 grader. Blanda alla pajdegens torra ingredienser i en skål, finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop. Detta är en typ av scones-deg, så den ska vara ganska kladdig. (Formen du använder måste ha höga kanter och vara större än en vanlig pajform) Tryck ut i smord form i ett mycket tunt lager. Nagga och förgrädda sedan i ca 10 min.
Stek köttfärsen och tillsätt tacokryddan (eventuellt även lök om du vill). Hacka tomaterna i tärningar (och paprikan). När köttfärsen är klar blandas den med tomater och smaksatt Créme Fraiche, i en bunke eller direkt i stekpannan. Rör ihop och lägg i pajskalet, strö över riven ost och gratinera i ugn tills osten har smält och pajen är lagom varm. Serveras med en stor blandad sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.