Till Norrmejerier startsida
Grahamslimpa fylld med pinjenötter och aprikoser

Grahamslimpa fylld med pinjenötter och aprikoser

Mängd: 2 limpor

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 20 aprikoser
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 paket jäst, 50 g
  • 1½ tsk salt
  • 2 dl pinjenötter
  • 5 dl grahamsmjöl
  • ca 7-8 dl vetemjöl

Gör så här

Hacka aprikoserna grovt. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och crème fraiche och värm till 37°. Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt. Rör ut jästen med lite av deg-spadet. Slå på resterande degspad, lägg i aprikoser och pinjenötter. Tillsätt grahamsmjölet och sedan vetemjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i bunken, med en handduk ovanpå, i ca 30 min. Ta degen ur bunken och forma till 2 bröd. Lägg dem i smörda brödformar och jäs i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med ljummet vatten och strö över pinjenötter. Grädda i ugnens nedersta del i ca 30-40 min. Stjälp bröden ur formarna och låt svalna på galler.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer