Till Norrmejerier startsida
Grahamslimpa fylld med pinjenötter och aprikoser

Grahamslimpa fylld med pinjenötter och aprikoser

Mängd: 2 limpor

4/5
(28 röster)

Ingredienser

  • 20 aprikoser
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 paket jäst, 50 g
  • 1½ tsk salt
  • 2 dl pinjenötter
  • 5 dl grahamsmjöl
  • ca 7-8 dl vetemjöl

Gör så här

Hacka aprikoserna grovt. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och crème fraiche och värm till 37°.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt. Rör ut jästen med lite av deg-spadet. Slå på resterande degspad, lägg i aprikoser och pinjenötter. Tillsätt grahamsmjölet och sedan vetemjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i bunken, med en handduk ovanpå, i ca 30 min. Ta degen ur bunken och forma till 2 bröd. Lägg dem i smörda brödformar och jäs i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med ljummet vatten och strö över pinjenötter.
Grädda i ugnens nedersta del i ca 30-40 min. Stjälp bröden ur formarna och låt svalna på galler.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.