Till Norrmejerier startsida
Gratinerad bakpotatis med ost fyllning

Gratinerad bakpotatis med ost fyllning

Mängd: 4 portioner eller 8 som tillbehör

3,5/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • flingsalt
  • 1 msk Norrmejeriers smör
  • 1/2 dl mjölk, varm

Fyllning med ost:

  • 2 dl riven Präst®
  • 2 msk hackad sticklök
  • salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader. Tvätta potatisen och nagga runtom med en gaffel. Vänd potatisar
na i flingsalt och lägg dem i en ugnssäker form. Baka dem omkring en timma tills mjuka.

2. Halvera potatisarna och gröp ur köttet med hjälp av en sked. Lämna ett 5 mm tjockt skal. Ställ
de urgröpta potatisarna på en plåt och mosa inkråmet genom en potatispress eller sil och blanda
med smör och mjölk. Blanda ner ost och lök . Smaka av med salt
och peppar.


3. Fördela fyllningen i potatishalvorna och gratinera i ugn ca 15 minuter till fin färg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.