Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 1 grönsallad
  • 8 skivor gravad lax, ca 250 g
  • 4 msk finhackad gräslök
  • 8 kvistar dill
  • 4 klyftor citron och ev citroncest (har man inget cestjärn går det bra att riva eller finstrimla skalen)
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 4 msk forellrom eller röd caviar
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Varva grönsallad och lax på ett fat. Strö över gräslök och dekorera med dill, citron och ev citroncest. Blanda crème fraiche med rom. Salta och peppra. Servera gravlaxen med romsåsen.

Tips:

TIPS! Vill man ha en fastare form på creme fraichen går det bra att vispa kraftigt med elvisp i ca 5 minuter och sedan blanda försiktigt med rom. Då kan man lätt forma t ex ägg med hjälp av två matskedar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.