Till Norrmejerier startsida
Grekisk wok

Grekisk wok

Kyckling wok med fräscha grönsaker och fetaost. Festlig måltid som serveras med varma pitabröd eller ris!

Mängd: 4 port

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 bit gurka, ca 20 cm
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50-100 g Fetaost
  • ca 12 svarta oliver

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i smala strimlor.
Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och
skär paprikan i bitar. Skölj och tärna gurkan.
Hetta upp olja och smör i en wok eller stor
stekpanna tills smöret är brunt.
Woka kycklingen i omgångar ca 2 minuter under
omrörning eller tills kycklingen fått färg.
Tillsätt lök, paprika och gurka och woka
ytterligare 3–5 minuter. Krydda med örter,
salt och peppar. Skär osten i bitar och blanda
i woken tillsammans med oliverna.
Om du INTE vill att osten ska smölta så lägg på osten
precis innan det ska serveras, eller lägg i en skål för
sig så man får plocka själv. Fetaost smälten väldigt fort!
Servera woken med pitabröd eller ris och
citronklyftor att pressa över.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.