Till Norrmejerier startsida
grillad älgskiva med varm potatissallad

grillad älgskiva med varm potatissallad

Timjan- och vitlöksmarinerad älgskiva med varm potatissallad.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(54 röster)

Ingredienser

  • 500 g älgkött i skivor
  • olja
  • färsk timjan
  • färsk vitlök
  • flingsalt
  • peppar
  • kiwi
  • ruccola
  • körsbärstomater
  • sockerärtor
  • gurka
  • ädelost
  • potatis små och fina i skalet
  • paprika

Gör så här

Marinera de centimetertjocka älgskivorna i olja, färsk vitlök, färsk timjan, salt och pepper. Låt köttet ligga någon timme och lägg ner en skivad kiwi de sista 30 minuterna.

Skrubba potatisen och baka dem hela i ugn tillsammans med olja och flingsalt. Tillsätt skuren paprika när det återstår ca 20 minuter innan potatisen är mjuk.

Blanda ruccola och de övriga grönsakerna i ett stort fat.

Grilla köttet!

Blanda den varma potatis/paprikablandningen med salladen och toppa med ädelost.

Servera det grillade köttet och den varma salladen med en flaska Roodeberg och mineralvatten!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.