Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

citronsås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • finrivet skal och lite saft av 1 liten tvättad citron (spara resterande saft till salladen)

couscoussallad:

  • 2 dl couscous
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 liten gurka
  • 4 små vårlökar
  • 4 msk finhackad mynta
  • 2 msk olivolja
  • 4 bitar lax, gärna laxkotletter à 125 g
  • 2 msk Norrmejerier Smör, till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

till dekoration:

  • 4 citronklyftor och 4 kvistar mynta

Gör så här

Blanda gräddfil med citronskal och lite citronsaft samt rikligt med svartpeppar till citronsåsen, ställ kallt. Häll kallt vatten på couscousen och låt den stå och svälla i 20 minuter. Häll av i durkslag och pressa ur vattnet. Strimla sockerärtorna. Skiva rädisorna. Skala och skär gurkan i små tärningar. Skär vårlöken i tunna skivor.
Blanda couscousen med de finhackade grönsakerna och myntan. Droppa över olivolja och pressa över citronsaft. Salta och peppra.
Grilla laxen ca 4 minuter på varje sida (går bra att använda grillpanna eller stekpanna om du inte har en grill) eller tills laxen är genomstekt. Servera laxen med couscoussalladen och gräddfilssåsen. Dekorera med citron och mynta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.