Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

citronsås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • finrivet skal och lite saft av 1 liten tvättad citron (spara resterande saft till salladen)

couscoussallad:

  • 2 dl couscous
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 liten gurka
  • 4 små vårlökar
  • 4 msk finhackad mynta
  • 2 msk olivolja
  • 4 bitar lax, gärna laxkotletter à 125 g
  • 2 msk Norrmejerier Smör, till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

till dekoration:

  • 4 citronklyftor och 4 kvistar mynta

Gör så här

Blanda gräddfil med citronskal och lite citronsaft samt rikligt med svartpeppar till citronsåsen, ställ kallt. Häll kallt vatten på couscousen och låt den stå och svälla i 20 minuter. Häll av i durkslag och pressa ur vattnet. Strimla sockerärtorna. Skiva rädisorna. Skala och skär gurkan i små tärningar. Skär vårlöken i tunna skivor. Blanda couscousen med de finhackade grönsakerna och myntan. Droppa över olivolja och pressa över citronsaft. Salta och peppra. Grilla laxen ca 4 minuter på varje sida (går bra att använda grillpanna eller stekpanna om du inte har en grill) eller tills laxen är genomstekt. Servera laxen med couscoussalladen och gräddfilssåsen. Dekorera med citron och mynta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer