Till Norrmejerier startsida
Grillad lax med mango chutney-yoghurt

Grillad lax med mango chutney-yoghurt

Mängd: 25 port (100 port)

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • laxfilé i portionsbitar 3,8 kg (15 kg)
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)
  • salt och vitpeppar
  • långkornigt ris 1,5 kg (6 kg)
  • broccolibuketter 1,8 kg (7 kg)
  • salt
  • lime 6 st (24 st)

mango chutney-yoghurt:

  • Mild Lätt Yoghurt Naturell 1,2 l (4,8 l)
  • mango chutney 2 dl (8 dl)
  • lime, rivet skal av 5 st (20 st)
  • bladpersilja eller färsk koriander, hackad 1 dl (4 dl)

Gör så här

Blanda alla ingredienserna rill såsen och ställ kallt. Koka ris och broccoli i saltat vatten. Stek eller grilla laxen ca 3 min per sida. Salta och peppra. Servera med yoghurtsås och limeklyfta. Dekorera gärna med fräst rödlök och sockerärtor.