Till Norrmejerier startsida
Grillad lax med mango chutney-yoghurt

Grillad lax med mango chutney-yoghurt

Mängd: 25 port (100 port)

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • laxfilé i portionsbitar 3,8 kg (15 kg)
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)
  • salt och vitpeppar
  • långkornigt ris 1,5 kg (6 kg)
  • broccolibuketter 1,8 kg (7 kg)
  • salt
  • lime 6 st (24 st)

mango chutney-yoghurt:

  • Mild Lätt Yoghurt Naturell 1,2 l (4,8 l)
  • mango chutney 2 dl (8 dl)
  • lime, rivet skal av 5 st (20 st)
  • bladpersilja eller färsk koriander, hackad 1 dl (4 dl)

Gör så här

Blanda alla ingredienserna rill såsen och ställ kallt. Koka ris och broccoli i saltat vatten. Stek eller grilla laxen ca 3 min per sida. Salta och peppra. Servera med yoghurtsås och limeklyfta. Dekorera gärna med fräst rödlök och sockerärtor.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott