Till Norrmejerier startsida
Grillad lax med romröra

Grillad lax med romröra

Mängd: 4 portioner

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar färsk lax à 140 g
  • 4 bakpotatisar
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 1 dl kesella
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Baka potatisen i ca 1 timme. Finhacka lök och blanda med crème fraiche, gräslök, kesella och rom. Ställ kallt fram till servering (spara lite rom och gräs­lök till garnering). Grilla laxen ca 2 minuter på varje sida. Den ska inte vara helt genomstekt. Servera gärna med lime och dill.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott