Till Norrmejerier startsida
Grillad lax med romröra

Grillad lax med romröra

Mängd: 4 portioner

4/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar färsk lax à 140 g
  • 4 bakpotatisar
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 1 dl kesella
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Baka potatisen i ca 1 timme. Finhacka lök och blanda med crème fraiche, gräslök, kesella och rom. Ställ kallt fram till servering (spara lite rom och gräs­lök till garnering). Grilla laxen ca 2 minuter på varje sida. Den ska inte vara helt genomstekt. Servera gärna med lime och dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.