Till Norrmejerier startsida
Grillade kräftstjärtar

Grillade kräftstjärtar

Enkel och effektiv förrätt på grillfesten.

Mängd: 2-3 spett

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar, eller säg två, för de går åt, Lime marinad, Norrmejerier Turkisk Yoghurt, Rostat bröd (Exempelvis på speltmjöl)

Gör så här

Blötlägg bambuspetten i vatten i förväg, marinera kräftstjärtarna max en timme(!), grilla dem lätt och servera på en frikostig klick av turkisk yoghurt som du lagt på rustikt rostat bröd (spelt eller fullkorn, gärna med en aning sotkant).

För mer sälta och dekor strö enstaka kristaller av flingsalt på.

Servera med något bubbligt, så är festen räddad.

Tips Om du lägger spetten i ett halster slipper du att bambun brinner av, eller att kräftorna fastnar på gallret och trillar ned under fritagningsförsöken.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.