Till Norrmejerier startsida
Grönkålsfyllda potatisar

Grönkålsfyllda potatisar

Denna rätt gillar alla, vare sig de är vego eller inte! Blanda strimlat bacon eller skinka i fyllningen för den som så önskar.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(9 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4st Bakpotatisar (antalet kan variera beroende på potatisarnas storlek)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • en stor klyfta grönkål eller savoykål
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • salt och peppar

Gör så här

Baka potatisarna ca en timme i 200°. Dela och gröp ”slarvigt” ur dem när de svalnat något. Hacka och strimla under tiden lök, vitlök och grönkål. Fräs detta i smör utan att det tar färg. Klicka på crème fraiche och låt koka ihop i 10 minuter. Späd med vatten eller buljong om det blir för torrt. Vänd till sist ned osten och drag pannan av värmen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop fräset med det urgröpta ur potatisen. Fyll potatisarna och täck med riven ost. Hit kan du förbereda i god tid. Gratinera i 250° tills potatisen är genomvarm och osten bubblig. Servera med rödkålstzatziki.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.