Till Norrmejerier startsida
Grönsakscouscous med gräddfilsaioli

Grönsakscouscous med gräddfilsaioli

Vill du inte ha den helt vegetarisk så är det gott med skivad skinka till. Eller skär rester av julskinkan i tärningar och blanda ner i couscousen.

Mängd: ca 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 dl couscousgryn
  • 2 salladslökar
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar

Gräddfilsaioli:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk hackad dragon
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till gräddfils-aiolin. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen kallt ett par timmar. Koka upp vatten med buljongtärningen. Rör ner couscousen. Lägg lock på kastrullen och ta av från värmen. Låt stå ca 5 min.
Skär grönsakerna i små bitar. Fräs dem mjuka i smör. Salta och peppra. Rör couscousen fluffig med lite smör. Blanda ner grönsakerna. Servera med aiolin.