Till Norrmejerier startsida
Gurksallad med vitlök och dill

Gurksallad med vitlök och dill

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 gurka
  • ½ tsk salt
  • 2 dl Norrmejerier Matyoghurt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk saft av pressad citron
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Skala gurkan med en potatisskalare. Dela den på mitten och ta ut kärnorna med en sked. Dela gurkan i 4 långa bitar och skär sedan i skivor. Salta och låt gurkan stå och dra till sig
saltet en stund i en skål. Häll bort vätskan. Blanda gurkan med mat-yoghurt, vitlök och hackad dill. Smaka av med citron och eventuellt lite mer salt samt nymalen svartpeppar.

Tips:

TIPS! Det går också bra att använda vanlig naturell yoghurt. Låt då ½ liter yoghurt rinna av i ett kaffefilter i ca 1 timme så att den får en tjockare konsistens.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.