Till Norrmejerier startsida
Halloncoulis

Halloncoulis

Halloncoulis är ett finare ord för hallonsås. Såsen görs enkelt med få ingredienser och passar extra bra till chokladiga efterrätter och glass.

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 125 g socker
  • 1 dl vatten
  • 400 g hallon, färska eller frysta.

Gör så här

1. Tina hallonen (om du använder frysta). 2.Koka en sockerlag genom att sjuda upp socker och vatten tills sockret löst sig. Låt sockerlagen svalna helt. 3.Mixa hallon och sockerlag med tex, stavmixer eller matberedare till en slät massa. Sila genom finmaskig sil för att få bort hallonkärnorna. Ett tips kan vara att använda en träslev för att enklare passera såsen genom silen. 4. Servera den färdiga såsen till valfri efterrätt!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer