Till Norrmejerier startsida
Halloncoulis

Halloncoulis

Halloncoulis är ett finare ord för hallonsås. Såsen görs enkelt med få ingredienser och passar extra bra till chokladiga efterrätter och glass.

Mängd: 4 portioner

4/5
(36 röster)

Ingredienser

  • 125 g socker
  • 1 dl vatten
  • 400 g hallon, färska eller frysta.

Gör så här

1. Tina hallonen (om du använder frysta).

2.Koka en sockerlag genom att sjuda upp socker och vatten tills sockret löst sig. Låt sockerlagen svalna helt.

3.Mixa hallon och sockerlag med tex, stavmixer eller matberedare till en slät massa. Sila genom finmaskig sil för att få bort hallonkärnorna. Ett tips kan vara att använda en träslev för att enklare passera såsen genom silen.

4. Servera den färdiga såsen till valfri efterrätt!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.