Till Norrmejerier startsida
Hallonglass

Hallonglass

En god Hallonglass som dessert. Sommarens goda nyhet.

Mängd: 4 portioner

5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vaniljvisp.
  • 1/2 dl hallonsylt.
  • Hallonkärnor från 1 dl tinade hallon.

Gör så här

Observera! Glassen måste göras dagen innan den ska serveras för att den ska hinna frysa.
Glassen Vipsa vaniljvispen fluffig och tillsätt sedan hallonsylten under omröring. Frys in dagen innan för att den ska hinna frysa ordentligt.

Rostade hallon kärnor
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa tinade hallon först och när de blivit mosade tillsätt 2 dl vatten och mixa. Kom ihåg att använda en skål med bra djup.
Sila hallonvattnet i stor sil med små hål.
Gröp ur hallonkärnorna med en sked och sätt på bakplåtspapper och in i ugnen. Rosta ca. 10 min.

Låt kärnorna torka.

Dela upp glassen i lagom portioner och strö över de rostade hallonkärnorna.
Bara att servera =)

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.