Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g mjukt Norrmejerier Smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 pkt frysta hallon (går lika bra med andra bär)

Gör så här

Deg
Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver till en deg antingen i matberedare el arbeta ihop den ordentligt med händerna.
Smöra en form (ca 26 cm i diameter), tryck ut degen i den och ställ den i kylskåpet en stund medan du rör ihop fyllningen.

Fyllning
Låt de frysta hallonen rinna av i ett durkslag. Vispa ihop ägg, créme fraiche, socker och vaniljsocker. Rör i hallonen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i 200 grader längst ner i ugnen i ca 20-25 min.

Låt svalna och servera tillsammans med vaniljvisp.

Om du använder ex vis jordgubbar bör dessa skäras i mindre bitar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.