Till Norrmejerier startsida
Halloweengott!

Halloweengott!

Denna maträtt gjordes till Halloween men den går självklart bra att göra till vilken högtid, helg eller till och med vardag som helst!

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • mat
  • 5 stora potatisar
  • fläskfilé (kyckling går också bra)
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1/2 paprika
  • 1/2 kålrot (frivilligt)
  • 1/2 rotselleri (friviligt)
  • sallad
  • 1 tomat
  • rucola
  • olivolja
  • honungsmelon
  • sås
  • gräddfil
  • sweet chili sås
  • grön karamellfärg (bara för att det är halloween ))

Gör så här

Recept
- Skölj potatisen och dela upp den i halvor.

- Koka dessa i ca. en kvart.

- Under tiden potatisen kokar häller du upp alla gräddfil i en skål och blanda i så mycket sweet chili sås att du själv anser att du har fått rätt smak. Vill ni pynta lite extra som vi så häll i karmamellfärg.

- Skär upp fläskfilén i lagom tjocka skivor.

- När potatisen är klar skär den i klyftor och lägg dessa på en plåt tillsammans med rotsakerna som är skurna i lagom stora bitar.

- Sätt plåten högst upp i ugnen och låt den vara där i ca. 20 min.

- Medan du väntar skölj, skär och lägg upp tomat, paprika, rucola och melon på ett fat och häll över en skvätt olivolja.

- Stek köttet till det är genomstekt.

Servera till någonting gott att dricka ( i vårat fall blev det julmust). Sedan är det bara att äta och njuta DD
Lycka till!

Källan till receptet kommer ifrån http//cuo.blogg.se

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.