Mängd: 12 st
Fänkålscrudité:
Smör:
Topping:
1. Lägg fänkål, krasse, rucola och dill i en skål med kallt vatten. Värm ugnen till 200 grader. Dela
kräftstjärtarna från ryggen och nästan helt igenom. Vik ut dem genom att trycka lätt med baksidan
av en kniv på motsatt sida. Lägg dem i en ugnssäker form.
2. Rör ihop ingredienserna till smöret och smaksätt med lite chili, salt och peppar. Fördela smöret
på kräftorna.
3. Låt grönsaksblandningen rinna av ordentligt i ett durkslag. Vänd varsamt ner olivolja, citron
och lite flingsalt. Gratinera kräftorna 5–6 minuter, toppa med krispigt stekt bacon och pinjenötter.
Servera med fänkålscruditén.
Kräftbuljong:
Fräs grönsaker och kryddor i oljan med tomatpuré i en kastrull så att det får färg.Tillsätt skalen från
skaldjuren att fräsa med ytterligare ett par minuter. Slå på vinet och lägg i pepparkornen. Häll på
vatten så att det precis täcker och koka upp. Skumma buljongen väl och låt sjuda 25–30 minuter.
Låt sedan buljongen vila 20 minuter innan den silas och reduceras till önskad styrka.