Mängd: 10-12 tunnbröd
Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli ljummen till ca 27°. Smula jästen och rör ut med lite av degvätskan. Häll över resterande degvätska, sirap, salt och dillfrö. Blanda mjöl och hjorthornssalt och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i bunken under en handduk i ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i ca 14 bitar och rulla till bullar. Låt jäsa övertäckta på bakbordet i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 275°. Ställ in plåtarna så de blir heta. Kavla ut degen till tunna rundlar på väl mjölat bakbord. Kavla gärna sista gången med en kruskavel. Sätt in en plåt i ugnen så den blir riktigt het. Ta ut plåten (var försiktig!) och flytta över kakorna på den varma plåten. Grädda kakorna mitt i ugnen i 1 minut. Låt dem svalna under en handduk så håller de sig mjuka.
Serveras med gravlaxtartar