Till Norrmejerier startsida
Hemlagat tunnbröd med dillfrö

Hemlagat tunnbröd med dillfrö

Mängd: 10-12 tunnbröd

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 25 g Norrmejerier Smör
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • ca 12- 13 ljust dinkelmjöl

Gör så här

Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli ljummen till ca 27°. Smula jästen och rör ut med lite av degvätskan. Häll över resterande degvätska, sirap, salt och dillfrö. Blanda mjöl och hjorthornssalt och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i bunken under en handduk i ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i ca 14 bitar och rulla till bullar. Låt jäsa övertäckta på bakbordet i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 275°. Ställ in plåtarna så de blir heta. Kavla ut degen till tunna rundlar på väl mjölat bakbord. Kavla gärna sista gången med en kruskavel. Sätt in en plåt i ugnen så den blir riktigt het. Ta ut plåten (var försiktig!) och flytta över kakorna på den varma plåten. Grädda kakorna mitt i ugnen i 1 minut. Låt dem svalna under en handduk så håller de sig mjuka.

Serveras med gravlaxtartar

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.