Till Norrmejerier startsida
Hemmagjord rostad müsli

Hemmagjord rostad müsli

Mängd: Grundrecept ca 25 port

4/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 5 dl havregryn (gärna med extra fiber)
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl rispuffar
  • 2 dl cornflakes
  • 1 dl torkade aprikoser, hackade
  • 2 dl russin
  • 200 g nötter och mandlar (t ex valnötter, paranötter, hasselnötter, sötmandel)
  • ½ dl olja med neutral smak
  • 4 msk flytande honung (alt sirap)
  • 2 dl vatten
  • Annan smaksättning; bananchips, torkade bär, 1 msk kanel, andra sorters frön och kärnor t ex pumpakärnor. För extra lyxig müsli kan man tillsätta hackad mörk choklad efter att müslin svalnat av.

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser och häll ut i en smord långpanna. Blanda olja, honung och vatten och häll över den torra blandningen. Rör runt så att det bildas små klumpar. Sätt in i ugnen ca 20 min och passa noga så att inte müslin bränns, den ska få lite färg och bli knaprig. Förvara i tättslutande burk, helst mörkt.

Man behöver inte följa receptet exakt utan kan gärna byta ut några av ingredienserna till sina egna favoriter, men det är bra att hålla sig till ungefär sammanlagd mängd av torra resp blöta ingredienser för att müslin ska få rätt konsistens.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.