Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g frysta räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½-1 msk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk chilisås
  • ½ dl vitt vin
  • 2 msk hummerfond eller fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 2½ dl Norrmejerier Mellangrädde

Gör så här

Tina och skala räkorna. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna och pressa över vitlöken. Krydda med sambal, paprikapulver, chilisås, vitt vin, hummerfond och grädde. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Servera i små portionsformar med nybakat vitt bröd.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.