Till Norrmejerier startsida
Hirams äppelpaj

Hirams äppelpaj

En utsökt god paj i äppeltider.

4/5
(52 röster)

Ingredienser

  • Det här behövs för 12 personer
  • 200 g vetemjöl
  • 175 g Norrmejerier Smör
  • 2- 3 msk vatten
  • Till fyllningen
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk maizena (majsmjöl)
  • 3 oskalade fina äpplen

Gör så här

Så gör man
1. Gör pajdegen genom att hacka ihop mjöl och smör och stänka över vatten. Knåda ihop till en deg och platta ut den direkt i en form, helst med löstagbart botten. Nyp till kanterna så att det ser trevligt ut och ställ in i kylen att vila. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa eller mixa smör, socker, ägg och maizena till en smet. Riv äpplena med skal, kärnhus och allt (men inga fula bruna stötskador) direkt ner i smeten.
3. Bred ut smeten i formen och grädda den på nedersta näst nedersta falsen ca 15 min. Sänk då värmen till 180 grader och grädda ytterligare ca 20 min. Pröva med sticka att pajen är klar. OBS! Pajen ska vara saftig, så stickan blir inte helt torr men däremot ska den var varm när man känner mot läppen.
4. Servera den avsvalnad. Sikta lite florsocker över pajen och bjud lättvispad grädde till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.