Till Norrmejerier startsida
Hjortronsylt

Hjortronsylt

En alltid lika uppskattad norrländsk delikatess.

Mängd: 1 burk sylt

3,5/5
(186 röster)

Ingredienser

  • 1 kg hjortron
  • 500 gram syltsocker

Gör så här

Blanda hjortronen med syltsockret i en kastrull. Låt bären stå och safta sig ca 1 timme under lock.

Låt bären koka upp försiktigt och koka därefter kraftigt 2-3 minuter.

Häll upp den färdiga sylten i en varm burk och förslut direkt med lock. Den färdiga sylten bör förvaras svalt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.