Till Norrmejerier startsida
Inbakad wienerkorv

Inbakad wienerkorv

Receptet kommer från Anna i Tyringe

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • 50 g Norrmejerier Smör eller margarin
  • 35 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 8 winerkorvar
  • Norrmejerier Smör eller margarin till plåten
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

Häll mjölet i en skål, hacka i matfett och jäst. Rör i den ljumma mjölken och saltet. Arbeta degen väl. Skär i 8 jämnstora bitar. Gör längder, minst dubbelt så långa som korvarna och linda dem i spiral runt korvarna. Lägg dem på smörd plåt med bakduk över. Låt degen jäsa 10 minuter. Pensla brödspiralerna med uppvispat ägg. Grädda i ca 15 minuter i 225° ugnsvärme. Bjud den inbakade korven alldeles nygräddad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.