Till Norrmejerier startsida
Fattiga riddare på ugnspannkaka. Lingon och kardemumma

Fattiga riddare på ugnspannkaka. Lingon och kardemumma

Den här rätten skapades av Linnéa Liljedahl för Norrmejerier, och är en av sju i en meny komponerad för att smaka som godast med norrländsk mjölk i glaset.

Mängd: 6-8

5/5
(1 röster)

Ingredienser

Lingonsorbet:

  • 450 gram lingon
  • Sockerlag med honung
  • (125 gram socker, 25 gram honung, ½ dl citronjuice)

Ugnspannkaka:

  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl Norrmejerier mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Norrmejerier smör till att smöra formen

Pannkaksmet:

  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl Norrmejerier mjölk
  • 1 msk smält smör

Gör så här

Lingonsorbet:
Rör ihop sockerlagen varmt men låt den ej koka.
Mixa lingonen tillsammans med sockerlagen. Kör i glassmaskin.

Ugnspannkaka:
Vispa ihop mjölet med lite av mjölken, tillsätt sedan ägget och rör ut. Avsluta med resten av mjölken. Grädda i smörad form på 180 grader i 20 minuter.

Pannkaksmet:
Vispa ihop mjölet med lite av mjölken, tillsätt sedan ägget och rör ut. Avsluta med resten av mjölken och smält smör.

Norrmejerier smör till stekning
Socker och mald kardemumma till servering

Skär ugnspannkakan i lagom stora bitar och doppa dem i pannkaksmet. Stek dem frasiga i rikligt med smör. Rulla dem i kardemummasocker och servera varma tillsammans med nyrörd lingonsorbet.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.