Den här rätten skapades av Linnéa Liljedahl för Norrmejerier, och är en av sju i en meny komponerad för att smaka som godast med norrländsk mjölk i glaset.
Mängd: 6-8
Lingonsorbet:
Ugnspannkaka:
Pannkaksmet:
Lingonsorbet:
Rör ihop sockerlagen varmt men låt den ej koka.
Mixa lingonen tillsammans med sockerlagen. Kör i glassmaskin.
Ugnspannkaka:
Vispa ihop mjölet med lite av mjölken, tillsätt sedan ägget och rör ut. Avsluta med resten av mjölken. Grädda i smörad form på 180 grader i 20 minuter.
Pannkaksmet:
Vispa ihop mjölet med lite av mjölken, tillsätt sedan ägget och rör ut. Avsluta med resten av mjölken och smält smör.
Norrmejerier smör till stekning
Socker och mald kardemumma till servering
Skär ugnspannkakan i lagom stora bitar och doppa dem i pannkaksmet. Stek dem frasiga i rikligt med smör. Rulla dem i kardemummasocker och servera varma tillsammans med nyrörd lingonsorbet.