Till Norrmejerier startsida
Italiensk fläskfilé med salvia och citronskal

Italiensk fläskfilé med salvia och citronskal

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Annons

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • skal från 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 salviablad
  • 1 liter Norrmejerier Mjölk
  • salt och peppar
  • 1 kg potatis, ganska små
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • flingsalt och peppar

Gör så här

Putsa fläskfilén, salta och peppra. Hetta upp smör i en stekpanna med höga kanter och stek fläskfilén runt om så den får fin gyllne färg. Lägg i citronskal, vitlöksklyfta och salviablad i pannan. Häll över mjölk och koka sakta i cirka 1 timme. Gör under tiden potatisen. Sätt ugnen på 200°.Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Ringla över olja, salta och peppra. Baka potatisen ca 40 min. Lägg i tomaterna på slutet. Ta upp fläskfilén. Koka ihop mjölken under omrörning ca 10 min så att den blir kesoliknande. Servera fläskfilén i tunna skivor med lite av den ihopkokta mjölken skedad på. Garnera med salviablad. Servera fläskfilén med potatis, plommontomater och gärna stekt zucchini.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.