Till Norrmejerier startsida
Jan-Eriks baconlindade fläskfilé

Jan-Eriks baconlindade fläskfilé

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 3 mozzarellaostar
  • 3 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • ½ dl färsk timjan, hackad
  • ½ dl färsk basilika, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10-15 cocktailtomater, skivade
  • ½ dl pinjenötter
  • 700-800 g fläskfilé
  • 1 paket bacon
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Skiva mozzarellaostarna. Blanda dem med crème fraiche, lök och örter. Pressa i vitlöksklyftorna. Blanda med tomaterna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i minst 30 minuter.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Putsa och dela sedan fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Rulla en bit bacon runt varje filébit och platta till något. Salta och peppra och stek sedan ca 5-7 minuter på varje sida.
Fördela mozzarellasalladen på tallrikar och lägg på några bitar fläskfilé på varje tallrik, strö över pinjenötterna och servera.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.