Till Norrmejerier startsida
Jordgubbar på sockerkaka med myntafraiche och florsocker

Jordgubbar på sockerkaka med myntafraiche och florsocker

Köp en färdig sockerkaka och gör en enkel bakelse som smakar sommar.

Mängd: 8 bitar

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 1 liten köpt sockerkaka
  • ½ liter jordgubbar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk finhackad mynta
  • saft från ½ citron
  • ½ dl florsocker

Gör så här

Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Blanda crème fraiche med mynta, 1 tsk citronsaft och florsocker. Skär sockerkakan i skivor och droppa över lite pressad citron. Toppa sockerkakan med skivade jordgubbar och en klick myntafraiche. Garnera gärna med ett myntablad.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer