En somrig efterrätt som är en fröjd för både syn och smaksinne.
Mängd: 4 portioner
Smula kexen till lagom stora bitar.
Italiensk maräng
1. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
2. Häll 1 dl socker samt 1/2 dl vatten i en kastrull och koka upp till 121 grader.
3. Tillsätt sockerlagen till äggskummet under ständig vispning tills marängen svalnat.
Jordgubbs och rabarber kompott
1. Ansa jordgubbarna och rabarbern, skär rabarbern i mindre bitar.
2. Småkoka jordgubbarna och rabarbern i ca. 5 minuter tillsammans med 2dl sirap och en skvätt citron saft.
Uppläggning
Här kommer ett tips på hur du kan lägga upp efterrätten men prova gärna egna varianter.
Fördela kexsmulor och kompott på två rader bredvid varandra på tallriken. Spritsa marängsmeten direkt på tallriken till en rektangel av ungefär samma storlek. Grädda marängen så att den får en fin färg med hjälp av en gas/creme bruleebrännare.
OBS! Har du inte en gas/creme bruleebrännare kan marängen gräddas i ugn. Värm ugnen till 225 grader. Spritsa ut rektanglarna på ett bakplåtspapper och grädda högt upp i ugnen tills marängen fått fin gyllene färg.