Till Norrmejerier startsida
Jordgubbssorbet

Jordgubbssorbet

Sorbet är en glass av t ex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös isig glass som är läskande och mager med frisk smak. Sorbet kan göras ganska långt i förväg och förvaras i frys tills den ska serveras.

Mängd: 4-5 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 200 g frysta jordgubbar Signum, tinade eller ½ liter färska bär
  • 3 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 3 äggvitor, hårt vispade
  • 2-3 msk socker

Gör så här

Mosa bären och blanda dem med vatten och socker.
Häll massan i en form och frys till en halvfast massa, ca 1 timme.
Blanda sedan med de vispade äggvitorna och 2-3 msk socker och frys färdigt.
Rör i massan några gånger under tiden.
Tag ut sorbeten från frysen strax innan den ska serveras. Sorbet smälter snabbt.
Skeda upp i skål eller portionsglas.
Garnera ev med några bär.
Servera genast, gärna med en spröd kaka.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.