Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 l jordgubbar (färska eller tinade frysta)
  • 5 dl syltsocker

Gör så här

Om du använder färska jordgubbar börja med att rensa och skölj bären.

Varva bär och socker i en gryta och koka upp långsamt.

Koka på svag värme ca 15 minuter. Skaka grytan då och då så att bär och socker blandas. Skumma av sylten med hjälp av en slev.

Låt vila i ca 15 min, rör försiktigt då och då. Häll upp sylten i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara den färdiga sylten svalt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.