Till Norrmejerier startsida
Julias bröd

Julias bröd

Gott filmjölksbröd

Mängd: Långpannebröd

3,5/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 1 kg rågsikt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/3 påse brödkryddor
  • 1 liter Norrmejerier Filmjölk
  • 2 dl brödsirap
  • Efter behov
  • russin, solrosfrö, linfrö... låt fantasin flöda!

Gör så här

Blanda i hop rågsikt, vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och brödkryddor. Rör sedan ner filmjölk och brödsirap.

Lägg i långpanna med bakplåtspapper.
Ställ i kall ugn 100 grader i 45 minuter, sedan ökar man till 175 grader i 30 minuter.

Låt sedan svalna under bakduk.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.