Till Norrmejerier startsida
Julkladdkakor med choklad

Julkladdkakor med choklad

Goda kladdiga kakor i muffinsformar som passar utmärkt på kakfatet under jultid.

Mängd: 20 st

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 100 gr Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjölk
  • 4 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 20 rutor blockchoklad (mörk)

Gör så här

Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något. Vispa under tiden ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao,vaniljsocker och salt. Rör ned det smälta smöret och mjölblandningen i smeten. Häll upp i vanliga muffinsformar.

Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen på 200°C (beroende på hur kladdiga du vill att de ska vara). När de är färdiggräddade lägger du en ruta blockchoklad på varje kaka och låter den smälta.

Garnera gärna med något du tycker om - t.ex hackade nötter, vackert strössel eller torkad frukt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.