Till Norrmejerier startsida
Kaffe pannacotta på hallonspegel

Kaffe pannacotta på hallonspegel

Receptet kommer från Jessica Wändin Hunnebostrand.

3/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • ½ dl hela kaffebönor
  • ½ dl socker
  • 2 gelatinblad
  • 400 g frysta hallon
  • 3 msk socker

Gör så här

Sjud grädde med kaffebönorna ca 2-3 minuter i en kastrull. Blötlägg under tiden gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Sila av kaffebönorna och spara grädden. Tillsätt ½ dl socker. Ta upp gelatinbladen ur det kalla vattnet, krama vattnet ur dem och rör ner dem i den ljumma grädden. Klä portionsformar med plastfolie och fördela gräddblandningen i dem. Låt stelna i kylen några timmar. Mixa bären och sila av dem. Rör i sockret. Stjälp upp den stelnade panacottan på assietter. Ta bort folien om den följer med. Garnera med en ckoladkaffeböna på toppen och ringla hallonsåsen runt om.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.