Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ägg
  • mjöl
  • socker
  • bakpulver
  • vispgrädde
  • dajm
  • vaniljkräm

Gör så här

Tårtbottnar:
Ställ 3st likadana glas bredvid varandra. Knäck 3 ägg i det ena och måtta sedan upp mjöl till samma nivå i det andra glaset och sedan socker till samma nivå i det tredje glaset. Vispa sedan ägg och socker poröst. Blanda sedan 1tsk bakpulver i mjölet och blanda i det i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form och in i ugnen på 175g på nedersta steget i ugnen, ca 25-30 min.
Låt svalna och dela sedan i tre lika stora delar.

Dajmfluff:
Värm 3dl grädde på spisen OBS ej koka, sätt i 200g dajm och rör tills det smält. Ställ sedan i kylskåpet i minst 5 timmar innan det vispas ganska hårt.
Glasscreme:
Gör vaniljkräm enligt anvisningarna på paketet och låt stå svalt tills det tjocknat något. Blanda sedan i 3dl vispad grädde.
Använd dajmfluff som ett lager i tårtan och glasscreme som ett lager.
Sedan blandas 115g mjukt smör med 250g florsocker och 2tsk kokande vatten. Vispas med elvisp och bred ett lager över hela tårtan. Sedan är det bara att garnera med marsipan eller sugarpaste efter vad man tycker är fint.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.