Till Norrmejerier startsida
Kanelbullar

Kanelbullar

Mumsiga kanelbullar som bäst avnjutes med ett stort glas kall mjölk.

Mängd: Ca 40 bullar

5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 150 gr Norrmejerier Smör eller Norrgott
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 50 gr jäst
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma (kan uteslutas)
  • 850 gr (ca 1.4 liter) vetemjöl
  • Fyllning
  • ca 100 gr rumsvarmt Norrmejerier Smör eller Norrgott
  • ca 1 dl socker
  • ca 2 msk kanel
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker att strö över bullarna

Gör så här

Smält smör eller Norrgott i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 C). Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt och ev. kardemumma. Mät upp mjölet luftigt. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakning. Arbeta degen kraftigt - 5 min med maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 min. Knåda degen smidigt på mjölat bakbord, dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka och bre på fyllningen. Rulla ihop till en rulle och dela varje rulle i ca 10 bitar. Lägg dem med snittytan upp i bakformar. Jäs i ca 40 min. Sätt på ugnen till 250 C under tiden bullarna jäser. Pensla bullarna med ägg, strössla bullarna med pärlsocker innan du stoppar in dem i ugnen. Grädda i 5-8 minuter.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott