Mumsiga kanelbullar som bäst avnjutes med ett stort glas kall mjölk.
Mängd: Ca 40 bullar
Fyllning:
Smält smör eller Norrgott i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 C). Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt och ev. kardemumma. Mät upp mjölet luftigt. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakning.
Arbeta degen kraftigt - 5 min med maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 min.
Knåda degen smidigt på mjölat bakbord, dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka och bre på fyllningen. Rulla ihop till en rulle och dela varje rulle i ca 10 bitar. Lägg dem med snittytan upp i bakformar.
Jäs i ca 40 min. Sätt på ugnen till 250 C under tiden bullarna jäser.
Pensla bullarna med ägg, strössla bullarna med pärlsocker innan du stoppar in dem i ugnen. Grädda i 5-8 minuter.