Till Norrmejerier startsida
Kerstins inlagda vinbärsgurka

Kerstins inlagda vinbärsgurka

Mängd: 4 st gurkor

4/5
(102 röster)

Ingredienser

  • 4 västeråsgurkor
  • 8-10 svartvinbärsblad
  • 1 dl salt
  • 1 liter vatten

Gör så här

Borsta gurkorna rena och picka med en gaffel.

Gör en lag genom att lösa en deciliter salt i en liter vatten, antingen i kallt vatten eller kokt som svalnat.

Gnugga bladen så smaken framhävs.Varva gurkor och blad och häll över lagen. Ställ i kylskåp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.