Kladdig!
Mängd: 20
Sätt ugnen till 180C. Klä ett 25cm fyrkantig kakform med smörpapper. Smält chokladen och smöret i en stor skål över sjudande vatten, blanda tills slät. Tillsätt körsbär och nötter om du använder dem, och rör ihop.
I en separat skål, blanda kakao, mjöl, bakpulver och socker blanda sedan med choklad, körsbär och nöt blandningen. Rör ihop väl. Vispa äggen och blanda tills du har en silkeslen konsistens.
Häll din kladdkaka smet i formen och grädda i cirka 25 minuter. Man vill inte övergrädda dem så, till skillnad från kakor, vill man inte att en tändsticka ska komma ut helt ren. Kladdkakan bör vara krispig på utsidan men fortfarande kladdig i mitten.
Låt svalna i formen och sedan flytta den försiktigt över till en stor skärbräda och skär i rutor.
Servera gärna med crème fraîche blandat med lite apelsinskal.