Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 200 g mörk choklad (70% kakao), i bitar
  • 75 g cocktailkörsbär, hackad (valfritt)
  • 50 g nötter, hackad (valfritt)
  • 80 g kakaopulver, siktat
  • 65 g vetemjöl, siktat
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g strösocker
  • 4 stora ägg från frigående höns
  • skal av 1 apelsin, (valfritt)
  • 250 ml crème fraiche, (valfritt)

Gör så här

Sätt ugnen till 180C. Klä ett 25cm fyrkantig kakform med smörpapper. Smält chokladen och smöret i en stor skål över sjudande vatten, blanda tills slät. Tillsätt körsbär och nötter om du använder dem, och rör ihop.
I en separat skål, blanda kakao, mjöl, bakpulver och socker blanda sedan med choklad, körsbär och nöt blandningen. Rör ihop väl. Vispa äggen och blanda tills du har en silkeslen konsistens.
Häll din kladdkaka smet i formen och grädda i cirka 25 minuter. Man vill inte övergrädda dem så, till skillnad från kakor, vill man inte att en tändsticka ska komma ut helt ren. Kladdkakan bör vara krispig på utsidan men fortfarande kladdig i mitten.
Låt svalna i formen och sedan flytta den försiktigt över till en stor skärbräda och skär i rutor.
Servera gärna med crème fraîche blandat med lite apelsinskal.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.