Fina kladdiga äggfria kladdkakor till kaffet... mums!
Mängd: 16
Smörj och klä en 25cm fyrkantig form med bakplåtspapper eller smörpapper.
I en skål blanda alla torra ingredienser, mjöl, bakpulver och bikarbonat och sikta en gång för att få bort klumpar.
I en liten kastrull ,lägg i den mörka chokladen bruten i bitar tillsammans med vattnet och värm tills chokladen smälter. Rör om ordentligt för att få en slät sås. Lägg åt sidan för att svalna.
Sätt ugnen på 180 C.
I en stor skål vispa smör och socker väl med en ballongvisp, elvisp eller köksmaskin tills den är slät och krämig, ca. 2 till 3 minuter.
Häll i kondenserad mjölk och vaniljextrakt och vispa igen i 3 till 4 minuter.
Rör i den smält chokladen och blanda väl.
Blanda i mjölet och vispa för två eller tre minuter tills allt mjöl blandas i vätskan.
Häll smeten i formen, strö nötterna på smeten och grädda i 40 minuter.