Till Norrmejerier startsida
Kladdkaka utan ägg

Kladdkaka utan ägg

Fina kladdiga äggfria kladdkakor till kaffet... mums!

Mängd: 16

3,5/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 280 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 240 g mörk choklad
  • 190 ml vatten
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 40 g strösocker
  • 400 g (1 burk) kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 3/4 dl valnötter, hackad (valfritt)

Gör så här

Smörj och klä en 25cm fyrkantig form med bakplåtspapper eller smörpapper.
I en skål blanda alla torra ingredienser, mjöl, bakpulver och bikarbonat och sikta en gång för att få bort klumpar.
I en liten kastrull ,lägg i den mörka chokladen bruten i bitar tillsammans med vattnet och värm tills chokladen smälter. Rör om ordentligt för att få en slät sås. Lägg åt sidan för att svalna.
Sätt ugnen på 180 C.
I en stor skål vispa smör och socker väl med en ballongvisp, elvisp eller köksmaskin tills den är slät och krämig, ca. 2 till 3 minuter.
Häll i kondenserad mjölk och vaniljextrakt och vispa igen i 3 till 4 minuter.
Rör i den smält chokladen och blanda väl.
Blanda i mjölet och vispa för två eller tre minuter tills allt mjöl blandas i vätskan.
Häll smeten i formen, strö nötterna på smeten och grädda i 40 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.