Till Norrmejerier startsida
Knäckebröd

Knäckebröd

Det är kul att baka eget knäckebröd. Och gästerna blir mäkta imponerade....

Mängd: 10 stycken

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 25 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 dl vatten, 37°
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

Rör ut jästen i smöret. Rör i vatten, kryddor, salt och mjöl. Dela degen i 10 bitar. Kavla ut direkt på bakplåtspapper till 2 mm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 5 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt och släpper från bakplåtspapperet.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.