Till Norrmejerier startsida
Knäckebröd med dinkelmjöl

Knäckebröd med dinkelmjöl

Hittat på webben...

3/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 1 1/2 dl dinkelsikt
  • 1 liter ljummet vatten
  • 50 gr jäst
  • 5 tsk salt
  • 4 tsk kummin, anis eller fänkål
  • flingsalt eller sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Krossa kryddorna i en mortel. Bara detta ger en underbar doft av hembakt i köket!

Blanda jäst i det fingervarma vattnet.

Tillsätt mjölet och kryddorna och arbeta degen smidig.
Låt jäsa i 30 min.
Kavla ut degen millimetertjockt, Använd kruskavel, åtminstone mot slutet.
Tag ut rundlar med en tallrik som mått.

Låt jäsa ca 20 min. Strö flingsalt eller sesamfrön ovanpå.

Grädda 10 minuter.
Låt svalna på en stenhäll eller på ett trådgaller.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.