Till Norrmejerier startsida
Koblaffa

Koblaffa

Perfekta bakverket att avnjuta under betessläppet!

Mängd: ca 25 st

4/5
(40 röster)

Ingredienser

Bulldeg:

  • 2 dl kokt, avsvalnat kaffe (starkt)
  • 3 dl Norrmejerier standardmjölken
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g Norrmejerier smör
  • 11-12 dl vetemjöl special
  • + 1 ägg att pensla med

Chokladsmörkräm:

  • 200 g rumsvarmt Norrmejerier smör
  • 2 dl farinsocker
  • 0.75 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Glasyr:

  • 150 g Norrmejerier smör
  • 7 dl florsocker
  • 6 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 0.75 dl kokt starkt kaffe

Garnering:

  • Riven kokos

Gör så här

Fyllning:
Vispa först ihop alla ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan till senare.

Bulldeg:
1.Häll kaffe och mjölk i en bunke. Smula sedan ner jästen och tillsätt strösocker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda till jästen löst sig.
2. Dela smöret och tillsätt i smeten. Arbeta sedan in vetemjölet lite i taget till degen känns bra och släpper från bunkens kanter.
3.Lägg ut degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat med ca. 1 cm tjock deg. Bred på chokladsmörkrämen och vik sedan degen på mitten. Skär i ca två centimeter breda remsor som du tvinnar- och snurrar till bullar. Lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Pensla sedan med ägg.
5. Grädda bullarna i 225 grader mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Tag ut och låt svalna.

Glasyren: 1. Smält smöret i en kastrull och rör ner resterande ingredienser. Rör ihop till en slät och fin glasyr på svag värme.
2. Tag av från värmen och låt svalna något innan du lägger glasyren på bullarna.
3. Strössla valfri mängd kokos.

Tips:

Avnjutes bäst med ett glas kall mjölk

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.