Till Norrmejerier startsida
Kompiskakor

Kompiskakor

Kompiskakor är en mjuk drömbakelse med god vaniljkräm och riven choklad. Mmmm....

Mängd: ca 20 kakor

4,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 krm hjorthornssalt
  • fyllning
  • 2,5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • garnering
  • grovt riven mörk och ljus blockchoklad

Gör så här

Sätt ugnen på 160-165 grader. Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt vaniljsockret och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Tryck ut degen som en skål i mazarinformar. nBlanda och koka sedan ihop alla ingredienser till fyllningen. Klicka ut fyllningen i degformarna. Riv blockchokladen och strö över kakorna. Grädda i ca 20 min och ät dem antingen varma eller kalla.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.