Mängd: 4 portioner
Skala och finhacka löken och vitlöken. Stek färsen och löken i smör tills den fått fin färg. Tillsätt tomatpurén och tomaterna och låt puttra en stund. Salta och peppra. Blanda det siktade mjölet och 1/2 tsk salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Häll i den resterande mjölken. Vispa i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en stor långpanna och smöra det ordentligt. Grädda ugnspannkakan i 2 omgångar. Häll i hälften av pannkakssmeten och grädda i ca 15 minuter eller tills den stannat och fått fin färg. Grädda den resterande pannkakssmeten på samma sätt. Bred ut ett lager varm köttfärs på pannkakorna. Toppa med riven ost. Rulla ihop till en rulle. Skär ugnspannkakan i skivor. Servera med en klick gräddfil och en fräsch sallad.