Till Norrmejerier startsida
Köttfärslimpa med tomatsås

Köttfärslimpa med tomatsås

Smaksätt eller fyll gärna köttfärsen med lite timjan, vitlök eller en klick fetaost. Fast om det ska passa till barnen, så är det oftast bäst med en neutral smaksättning och tillbehören vid sidan om

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 ägg
  • 1 1/2-2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • soja
  • ev persilja

tomatsås:

  • 500 g tomatfond eller passerade tomater
  • salt och peppar

gurkdressing:

  • 1/2 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 15 minuter. Rör ned köttfärs och ägg. Krydda med salt och peppar. Stek gärna en provbiff för att kolla kryddningen. Forma färsen till en ”limpa” i en smörd långpanna. Klicka på lite extra smör och pensla med soja, så blir limpan snyggare. Stek i ugn ca 20 minuter. Värm och krydda tomatsåsen. Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär gurkan i halvmåneformade skivor. Blanda med crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, tomatsås och gurkdressing. Toppa gärna med lite finhackad persilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.