Smaksätt eller fyll gärna köttfärsen med lite timjan, vitlök eller en klick fetaost. Fast om det ska passa till barnen, så är det oftast bäst med en neutral smaksättning och tillbehören vid sidan om
Mängd: 4 portioner
tomatsås:
gurkdressing:
Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 15 minuter. Rör ned köttfärs och ägg. Krydda med salt och peppar. Stek gärna en provbiff för att kolla kryddningen. Forma färsen till en ”limpa” i en smörd långpanna. Klicka på lite extra smör och pensla med soja, så blir limpan snyggare. Stek i ugn ca 20 minuter. Värm och krydda tomatsåsen. Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär gurkan i halvmåneformade skivor. Blanda med crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, tomatsås och gurkdressing. Toppa gärna med lite finhackad persilja.