Till Norrmejerier startsida
Kräftpasta med purjo och paprika

Kräftpasta med purjo och paprika

Mängd: 4 portioner

3/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 280 g pasta t ex fjärilar
  • 1 burk (360 g) kräftstjärtar i lake
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl smaksatt Norrmejerier crème fraiche t ex mexican-chili

Gör så här

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs purjo och paprika i olja några min. Krydda med salt och peppar. Låt pastan rinna av. Häll tillbaka i grytan och rör i crème fraiche och kräftstjärtar. Låt alltsammans bli varmt.
Strö purjo och paprika över kräftpastan och servera med bröd och strimlad sallad

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.