Till Norrmejerier startsida
Kräftstjärtar med sting

Kräftstjärtar med sting

Kräftstjärtar i plastbytta har snabbt blivit en riktig favorit. Enkelt och gott.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 200 g kräftstjärtar i lag
  • 4 msk crème fraiche Vitlök
  • 1 tsk hummerfond
  • peppar

till servering:

  • rostat bröd, sallad, endive och tomatklyftor

Gör så här

Blanda mycket väl avrunna kräftstjärtar med crème fraiche och hummerfond. Låt stå kallt en stund före servering. Lägg kräftstjärtana på tallrik och servera med rostat bröd. Strimla endiven och dekorera med sallad och tomater.

Tips:

Du kan också servera kräftorna som en räkcocktail på en bädd av finstrimlad sallad, dekorera med ägghalvor, sparrisknoppar, dill, citron och tomat.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.