Till Norrmejerier startsida
Krämig gulaschsoppa

Krämig gulaschsoppa

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 6 potatisar
  • 2 msk smör
  • 4 tsk paprikapulver
  • 400 g grytbitar av viltkött
  • 4 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 4 msk finhackad persilja

Gör så här

Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala potatisen och skär i kuber. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt potatis. Pudra över paprikapulvret och låt fräsa en stund. Tillsätt tomatpurén. Stek köttet i lite smör tills det får fin färg. Lägg i köttet i grytan. Vispa ur pannan med lite vatten och häll i grytan. Häll på resterande vatten, fond och grädde. Puttra sakta under lock i ca 30 minuter eller tills köttet känns mört, lägg i paprikan och låt puttra ytterligare 10 min. Blanda gräddfilen med vitlöken. Servera soppan med gräddfilen. Strö över persilja. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.